Cizrnová polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 30 g Olej olivový
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 800 g Cizrna konzervovaná
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1803 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 443.9 mg
  • Vláknina 19427 mg
  • Vitamín A 19427 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na kostičky, nasypeme do hrnce na rozehřátý olej, přisypeme posekaný rozmarýn a česnek, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a velmi zvolna smažíme asi 15 minut. Cizrnu scedíme, propláchneme vodou, přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny.

  • 2

    Polovinu cizrny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme dohladka. Celou cizrnu přidáme do polévky, osolíme, opepříme, přisypeme do polévky drobné těstoviny a povaříme 5 minut. Odstavenou polévku posypeme posekanou bazalkou, zakapeme panenským olejem a podáváme.

Komentáře k receptu