Cizrnová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 6 g Kmín římský
  • 6 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 400 g Cizrna
  • 30 ml Olej olivový
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 6 ml Harissa pasta
  • 6 ml Sezamová pasta
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1468 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 1001.5 mg
  • Vláknina 12209 mg
  • Vitamín A 12209 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno.

  • 2

    Olej rozpálíme v hrnci, osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme do zezlátnutí, poté přisypeme koriandr a kmín. Smažíme 2 minuty.

  • 3

    Přilijeme vývar, přidáme brambory a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut.

  • 4

    Cizrnu propláchneme a vsypeme do polévky. Ze zakysané smetany, harissy, sezamové pasty a škrobu umícháme směs, kterou nalijeme do polévky. Pečlivě promícháme a přisypeme nakrájený špenát. Necháme vařit 3 minuty.

Komentáře k receptu