Šátečky z mrkvového těsta plněné tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pohanková
  • 250 g Mrkev kořen
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Mouka bezlepková
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 13.3 mg
  • Vláknina 3010 mg
  • Vitamín A 3010 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: Mrkev nastrouháme a promícháme s celým množstvím mouky. Nezměklé máslo nastrouháme a přisypeme k moučné směsi. Potom z připravených surovin uhněteme těsto, které necháme v lednici asi 15 minut odpočinout. Z odpočatého těsta vyválíme plát a z plátu vykrájíme rádýlkem tvary šátečků, které naplníme tvarohovou nádivkou, přehneme v půlce a protilehlé rohy smáčkneme prsty, aby se šátečky nerozpadly. Takto připravené pečivo urovnáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 180°C. Ještě teplé pečivo obalíme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s cukrem vanilkovým. Mrkvové pečivo podáváme vychladlé jako svačinku dětem, nebo jako pohoštění návštěvám.

  • 2

    Tvarohová náplň: Měkký tvaroh smícháme s jedním bílkem a s 2 lžícemi moučkového cukru. Dobře promícháme a náplní plníme mrkvové šátečky.

Komentáře k receptu