Kuřecí řízky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 634.5 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme a obalíme je v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a vyjmeme. Do pánve přisypeme nakrájené źampiony, krátce je osmažíme, přilijeme pivo s vodou a přikryté chvíli dusíme, až změknou. Šťávu potom ještě zjemníme přimícháním másla.

  • 4

    Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.

Komentáře k receptu