Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Veka
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 ml Víno červené
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Pyré rajčatové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 680.6 mg
  • Vláknina 2057.4 mg
  • Vitamín A 2057.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na kostky a namočíme do vína. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    V míse promícháme mleté maso s česnekem, cibulí, olivovým olejem, solí, pepřem, kmínem, petrželovou natí a vymačkanou vekou. Pod fólií necháme maso v chladničce několik hodin odležet.

  • 3

    Z masa tvarujeme válečky, které osmažíme na oleji. Usmažené válečky vložíme do zapékací mísy, zalijeme rajčatovým pyré a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 45 minut.

Komentáře k receptu