Válečky z mletého jehněčího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 ks Jogurt bílý
  • 4 ks Bobkový list
  • 5 ks Hřebíček
  • 2 ks Skořice celá
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí maso mleté
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Nové koření mleté
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 115.2 mg
  • Draslík 410.1 mg
  • Vláknina 11859.8 mg
  • Vitamín A 11859.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na kofty důkladně zamícháme a odložíme je na 30 minut bokem, aby uležely. Následně kofty vytvarujeme na válečky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a zalijeme jej jogurtem. Přidáme bobkový list, mleté koření, nové koření a špetku soli. Na závěr do pánve vložíme kofty a necháme je osmažit. Zaléváme vodou a mlékem a necháme maso vařit, dokud nepustí veškerou šťávu. Tento proces opakujeme, dokud se nám kofty nezabarví do hněda.

  • 3

    Následně zalijeme třemi šálky vody, přikryjeme poklicí a necháme 20 minut dusit, dokud kofty nezměknou. Poté sundáme poklici a vaříme, dokud se kofty neobalí omáčkou. Ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu