Hrášková polévka se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1251 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 257.8 mg
 - Vláknina 6015.2 mg
 - Vitamín A 6015.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme.
 - 
                                3
Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme.