Čerstvé smažené houby s jalovcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 700 g Houby čerstvé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Jalovec
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 972 mg
  • Vláknina 12686.2 mg
  • Vitamín A 12686.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs čerstvých hub (hřiby, lišky kozáky aj.) očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ni 0.5 lžíce soli a houby vaříme asi 4 minuty. Scedíme je, propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Očistíme a drobně pokrájíme cibule a stroužek česneku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi s lžicí sádla vysmažíme slaninu s cibulí dozlatova, přidáme houby, pepř, kmín a rozemletý jalovec. Houby za častého promíchání vysmažíme ze zbylé vody téměř dokřupava a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu