Smažené rýžové noky na čerstvém salátu, křepelčí vajíčka, rajčatový dresink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Olej olivový
  • 200 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 15 g Sůl
  • 80 g Strouhanka
  • 400 g Salát ledový
  • 10 g Vejce křepelčí
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bazalka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1668 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 166.3 mg
  • Draslík 411.3 mg
  • Vláknina 11594.5 mg
  • Vitamín A 11594.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně propereme pod tekoucí vodou. Cibuli nasekáme najemno a krátce orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a osmahneme. Přidáme sůl, kari koření a podlijeme vodou. Vaříme doměkka, mezitím občas promícháme. Poté necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím otrháme větší listy bazalky, sýr pokrájíme na klínky. Prsty namočenými ve vodě tvarujeme z rýže bochánky a zabalíme do nich sýr zatočený v listu bazalky. Noky obalíme v mouce, rozšlehném vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme cca 1 minutu po všech stranách.

  • 3

    Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a necháme vařit cca 4 minuty. Po odstavení zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Mrkev pokrájíme na proužky. Saláty propláchneme, necháme okapat a natrháme. Na dresink smícháme rajčatový protlak s olivovým olejem, ochutíme solí, osladíme a zakápneme balsamicem.

  • 4

    Do středu každého talíře naaranžujeme hromádku salátu ochuceného dresinkem. Na něj rozdělíme našikmo překrojené noky, doplníme rozčtvrcenými vajíčky, posypeme mrkví a pokapeme dresinkem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu