Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 519.7 mg
 - Vláknina 690 mg
 - Vitamín A 690 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
 - 
                                2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.
 - 
                                4
Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.