Hovězí roštěnky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 490.2 mg
  • Vláknina 483.5 mg
  • Vitamín A 483.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Roštěnky poprášíme moukou a opečeme je po obou stranách na oleji.

  • 2

    Přidáme česnek nakrájený na plátky, sójovou omáčku, pepř a vegetu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení maso obracíme a podléváme vodou.

  • 3

    Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme strouhanku a pivo a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme zpět roštěnky a krátce je podusíme.

  • 4

    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu