Těstoviny se sardelí a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb konzumní
  • 6 g Sůl
  • 180 g Sardelové řezy
  • 70 g Rajčatová pasta
  • 70 g Oříšky piniové
  • 350 g Těstoviny Bucatini
  • 70 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 250 ml Víno červené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2386 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 626.4 mg
  • Vláknina 2940 mg
  • Vitamín A 2940 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, přisypeme oříšky, rozinky, filety sardelí a smažíme asi 2 minuty. Přilijeme víno, přidáme rajčatovou pastu, povaříme, až se filety rozpadnou.

  • 2

    Střídku chleba nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na trošce oleje je osmažíme dozlatova.

  • 3

    Těstoviny promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme chlebovými kostičkami.

Komentáře k receptu