Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel - nať
  • 50 g Nudle čínské vaječné
  • 25 g Houby Shitake sušené
  • 350 g Bambusové výhonky konzervované
  • 5 ks Bujón zeleninový
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 500.2 mg
  • Vláknina 4526.6 mg
  • Vitamín A 4526.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.

  • 3

    Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.

  • 4

    Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu