Čokoládová káva

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Čokoláda hořká
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Káva mletá
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 šálek Mléko polotučné
  • 2 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 129.3 mg
  • Vláknina 2798 mg
  • Vitamín A 2798 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nastrouháme, vložíme do kastrůlku, necháme změknout a zalijeme vlažným mlékem. Za stálého míchání rozvaříme a potom přecedíme do 4 nahřátých šálků.

  • 2

    Vodu přivedeme k varu, přidáme kávu a necháme ji krátce spařit. Odstavíme z ohně.

  • 3

    Po ustání kávový odvar přecedíme na vařenou čokoládu. Zdobíme kopečkem šlehačky a cukr podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu