Ztracená vejce po florentsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 251.3 mg
 - Draslík 783.9 mg
 - Vláknina 4523.5 mg
 - Vitamín A 4523.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
 - 
                                2
Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
 - 
                                3
Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.
 - 
                                4
Špenát očistíme a opláchneme. Do hrnce vlijeme jeden litr vody a osolíme. Počkáme, až začne vřít, vhodíme do ní špenát a povaříme ho 2 minuty. Pak ho vyndáme a necháme okapat.
 - 
                                5
Na pánvi si na 20 g másla orestujeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek. Pak ještě přimícháme uvařený špenát a osolíme a opepříme. Posypeme muškátovým oříškem.
 - 
                                6
Talíře si předehřejeme v troubě a na každý z nich dáme do věnce špenát. Dovnitř věnce vložíme ztracené vejce. Podáváme.