Kapr na víně se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 700 g Kapr obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Petržel kořen
  • 400 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 996.8 mg
  • Vláknina 7021.6 mg
  • Vitamín A 7021.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra rozkrájíme na porce, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přimícháme zeleninu a osmažíme. Na závěr vložíme porce kapra, posypeme kmínem a osmažíme z obou stran. K rybě přilijeme víno a na mírném plameni dusíme zhruba 35 minut, pokud je třeba, přilijeme víno.

Komentáře k receptu