Barevná pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 172.2 mg
 - Draslík 138.3 mg
 - Vláknina 1077.8 mg
 - Vitamín A 1077.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.
 - 
                                3
Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
 - 
                                4
Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.