Jablka plněná masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 117 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 369.8 mg
- Vláknina 9557.5 mg
- Vitamín A 9557.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmahneme cibuli nadrobno a nasekanou petrželku, přidáme mleté maso a 5 minut orestujeme společně. Zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, přidáme hrozinky a na mírném ohni podusíme 5 minut.
-
2
Zatím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a opatrně vydlabeme dužninu. Naskládáme do lžící másla vymazaného pekáče, naplníme masovou směsí, poklademe kousky másla a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30 minut.