Jablka plněná masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 50 g Hrozinky
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 369.8 mg
  • Vláknina 9557.5 mg
  • Vitamín A 9557.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme cibuli nadrobno a nasekanou petrželku, přidáme mleté maso a 5 minut orestujeme společně. Zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, přidáme hrozinky a na mírném ohni podusíme 5 minut.

  • 2

    Zatím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a opatrně vydlabeme dužninu. Naskládáme do lžící másla vymazaného pekáče, naplníme masovou směsí, poklademe kousky másla a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu