Valiská rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 499.7 mg
 - Draslík 708.5 mg
 - Vláknina 7982.5 mg
 - Vitamín A 7982.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata příčně rozpůlíme, zčásti opatrně vydlabeme dužninu a dáme ji do misky. Půlky rajčat uvnitř osolíme, okořeníme polovinou koření a řezem položíme na vymazaný pekáč. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut, vyjmeme, otočíme, do každé půlky rozklepneme vejce, okořeníme druhou polovinou koření. Zbylou dužninu smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou a rozložíme okolo půlek rajčat.
 - 
                                2
Zapečeme 10 minut a podáváme porci rajčat s dušenou dužninou.