Pikantní kapiová omáčka studená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Feferony
  • 3 ks Kapie sterilovaná
  • 2 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 132 mg
  • Vláknina 679.4 mg
  • Vitamín A 679.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilizované kapie a feferonky drobně nasekáme, dáme je do misky. Přidáme oloupaný, také drobně nasekaný česnek. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, posypeme mletou paprikou a zalijeme olivovým olejem. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu s majonézou, opět promícháme.

  • 3

    Připravenou omáčku uskladňujeme v lednici ve vhodné kuchyňské nádobě. Servírujeme studenou s pečeným masem, anebo vařenými brambory.

Komentáře k receptu