Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr kozí
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1.2 kg Srnčí maso
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 233.3 mg
  • Draslík 1173.8 mg
  • Vláknina 251.3 mg
  • Vitamín A 251.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a opláchnutý srnčí hřbet (nevykostěný) osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Okořeněné maso poklademe plátky slaniny, zabalíme do silného alobalu, pečlivě uzavřeme a vložíme na pekáč. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme. Po hodině alobal opatrně otevřeme a pečeme další půlhodinu.

  • 2

    V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku usmažíme z másla a mouky jíšku, zašleháme vývarem a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Na závěr vaření přidáme vypečenou šťávu z masa, smetanu, sůl, sójovou omáčku a rybízovou marmeládu. Omáčku odstavíme a vmícháme sýr nakrájený na kostičky.

  • 3

    Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu