Čalamáda ze zelí a paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Deko
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej stolní
  • 2.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kg Cukr krupice
  • 1 kg Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 666.2 mg
  • Vláknina 17380 mg
  • Vitamín A 17380 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 220.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka.

  • 2

    Promícháme a 2 hodiny necháme odležet.

  • 3

    Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme.

  • 4

    Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí.

  • 5

    Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát.

  • 6

    Poté schováme do temna.

Komentáře k receptu