Smažené sušené švestky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Droždí
  • 250 g Švestky sušené
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 2.5 l Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 8150 mg
  • Vitamín A 8150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.3 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle oloupeme. Sušené švestky omyjeme studenou vodou, do každé vmáčkneme mandli a pokapeme je rumem.

  • 2

    Z hladké mouky, vlažného mléka a rozdrobeného droždí vytvoříme těsto, ve kterém švestky obalíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené švestky v něm krátce osmahneme. Necháme je okapat od oleje a pak je ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, na každou dáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Komentáře k receptu