Polévka Šči z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 700 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 83.7 mg
  • Draslík 377.9 mg
  • Vláknina 9775.2 mg
  • Vitamín A 9775.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vodu osolíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, vložíme do ní hovězí maso vcelku, pokrájenou zeleninu, opepříme a přidáme papriku.

  • 3

    Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Přidáme do hrnce a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.

  • 4

    Z uvařené polévky vyndáme maso, které nakrájíme na kousky a vrátíme zpět.

  • 5

    Přidáme rajčatový protlak a těsně před podáváním zjemníme máslem.

Komentáře k receptu