Zelená paprika nakládaná s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 20 g Sůl
  • 10 g Kmín celý
  • 50 g Cukr krystal
  • 40 g Cukr krystal
  • 0.25 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 kg Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1964 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 371.4 mg
  • Vláknina 8975.7 mg
  • Vitamín A 8975.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme semínka. Ze zelí odloupneme svrchní listy, omyjeme, rozkrojíme a nasekáme na tenké nudličky. Promícháme se solí, cukrem a kmínem a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím povaříme vodu s octem, solí, cukrem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a necháme vychladnout.

  • 3

    Poté zelí vymačkáme a naplníme jím papriky. Rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem. Na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu