Protlak z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.3 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme dobře zralá rajčata. Očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, protlak vrátíme do hrnce a dál vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Vroucí protlak ihned rozdělíme do lahví, které předem propláchneme horkou vodou a urovnáme do pekáče. Převážeme celofánem a zakryté dekou necháme vychladnout. Otřeme a uložíme v temné a studené místnosti.