Čerstvá rajčata sterilovaná v protlaku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 395 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme hustým rajčatovým protlakem a zavíčkujeme. 
- 
                                2Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        