Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Sůl
  • 150 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 l Ocet kvasný lihový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 kg Rajčata zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 569.1 mg
  • Vláknina 7017.7 mg
  • Vitamín A 7017.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cibulku, kopr a křen očistíme, opláchneme a průběžně těmito surovinami prokládáme rajčata.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, přidáme kuličky pepře, bobkový list a hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata, sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.

  • 3

    Poté nálev slijeme, znovu převaříme a vroucí opět nalijeme na rajčata. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu