Salát z čekanky a zázvoru
Suroviny
- 100 g Ananas
 - 100 g Hroznové víno
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 3 ks Čekanka
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 cl Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Kokosové mléko
 - 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
 - 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 186.3 mg
 - Vláknina 3117.7 mg
 - Vitamín A 3117.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové puky omyjeme vodou a odlámeme uvadlé listy. Necháme okapat a pak pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.
 - 
                                2
Do misky vlijeme sherry a vsypeme do něho rozinky a necháme v něm nabobtnat.
 - 
                                3
Opláchnutý ananas nakrájíme na plátky. Omyjeme hroznové víno, přepůlíme jednotlivé bobule na polovinu a vybereme z nich semínka. Ve větší míse promícháme nudličky z čekankových puků, plátky ananasu, hroznové víno a rozinky.
 - 
                                4
V misce připravíme zálivku. Zakysanou smetanu rozmícháme s majonézou, nastrouhaným zázvorem, kokosovým mlékem a citronovou šťávou. Posypeme kari koření a cayenským pepřem. Dobře promícháme a prošleháme.
 - 
                                5
Čekankovou směs zalijeme zálivkou a navrch ještě posypeme strouhaným kokosem, který jsme předtím lehce opražili na pánvi.