Bulharský džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 10 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Petržel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 1732.4 mg
  • Vláknina 15855.8 mg
  • Vitamín A 15855.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmažíme nakrájenou cibuli na sádle, nakrájené maso, přidáme česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření.

  • 2

    Zalijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na kousky, rajčata a papriky, fazolové lusky a tolik vývaru, aby po dovaření zbyla šťáva.

  • 3

    Posypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu