Rebarbora naložená v cukru s citronem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293.8 mg
- Vláknina 3913.3 mg
- Vitamín A 3913.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zasypeme cukrem a krátce povaříme. Vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic. 
- 
                                2Zbylý roztok promícháme se šťávou vymačkanou z citronu, nastrouhanou citronovou kůrou a zalijeme jim rebarboru. 
- 
                                3Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        