Ostružinový koláč s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Tuk
  • 20 g Citronová kůra
  • 100 g Cukr vanilka
  • 60 g Cukr vanilka
  • 500 g Mascarpone
  • 350 g Ostružiny
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Grappa
  • 40 ml Sirup malinový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 163.3 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 5772 mg
  • Vitamín A 5772 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme vanilkový cukr, přidáme máslo a rozetřeme. Přisypeme špetku soli, mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme 2 žloutky a vypracujeme těsto. Nakonec přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Dáme na mrazák na 1 hodinu uležet.

  • 2

    Formu vymažeme tukem, těsto vyválíme na plát o velikosti formy, vložíme do ní a formu dáme do silně vyhřáté trouby péct asi na 12-15 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Mezitím si připravíme krém. Do mísy vložíme mascarpone, přisypeme vanilkový cukr, přidáme smetanu, trochu grappy a vyšleháme hladký krém. Rozetřeme rovnoměrně na vychladlý piškot, posypeme ostružinami, pokapeme sirupem a dáme do lednice vychladit.

  • 4

    Vychlazený koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu