Ostružinový mřížkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Marmeláda ostružinová
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 73.9 mg
  • Vláknina 2405.3 mg
  • Vitamín A 2405.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky, kypřící prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou, citrónovou kůru.

  • 2

    Vypracujeme hladké těsto,které necháme min. 30 minut v chladu. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy o průměru 30 cm, napěchujeme 2/3 těsta, tak aby pokryly dno a asi 1-2 cm okraje. Potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme proužky a poklademe koláč aby vznikla mřížka. Do každého otvoru v ní dáme půlku jádra ořechu.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dozlatova.

Komentáře k receptu