Husí játra dušená na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra husí
  • 50 g Husí sádlo
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1042.5 mg
  • Draslík 498.4 mg
  • Vláknina 900.3 mg
  • Vitamín A 900.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, osušíme, odstraníme z nich žilky, nakrájíme je na kousky, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater, přilijeme pivo a pod pokličkou dusíme, až jsou měkká.

  • 3

    Měkká játra vyjmeme z pánve. Šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme, přilijeme trochu vody, promícháme a krátce převaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní játra, prohřejeme je a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu