Dušená husí játra sterilovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 656.3 mg
  • Draslík 290.3 mg
  • Vláknina 171 mg
  • Vitamín A 171 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 193.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.

  • 2

    Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.

  • 4

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu