Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra kuřecí
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.55 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 691.6 mg
  • Draslík 745.6 mg
  • Vláknina 2919.8 mg
  • Vitamín A 2919.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Drůbeží játra omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na malé kousky a obalíme v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jater v něm za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak játra z pánve vyjmeme, dáme do mísy a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

  • 4

    Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme pivo, za stálého míchání krátce vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 5

    Játra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu