Lososové taštičky se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Losos ve vlastní šťávě
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 1671.4 mg
  • Vláknina 12196.8 mg
  • Vitamín A 12196.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy špenátu zbavíme stopek a omyjeme je, jemně nasekáme pažitku a petrželku, rozšleháme vejce a umeleme pepř.

  • 2

    Špenátové listy krátce povaříme v páře, až ovadnou, pak je necháme vykapat a vychladnout. Velkými listy vyložíme 4 olejem vymazané zapékací misky o objemu 250 ml tak, aby okraje listů přesahovaly ven.

  • 3

    Potom připravíme náplň. Důkladně vymačkaný zbylý špenát najemno nasekáme a v mixeru dohladka rozmixujeme konzervovaného lososa se sýrem ricotta, vejcem, pažitkou a petrželí. Do směsi přimícháme nasekaný špenát a podle chuti opepříme.

  • 4

    Připravené zapékací misky směsí naplníme, přesahujícími špenátovými listy směs zakryjeme, misky položíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě paštičky pečeme asi 30 minut.

  • 5

    Když směs ztuhne, paštičky servírujeme.

Komentáře k receptu