Marinované skopové nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 59.8 mg
  • Vláknina 1099.8 mg
  • Vitamín A 1099.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 2 lžíce sójové omáčky, lžíci oleje, víno a špetku soli.

  • 2

    Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které vmícháme do připravené marinády a necháme v chladu alespoň 30 minut.

  • 3

    Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme utřený česnek a kousky marinovaného masa, za stálého míchání je ze všech stran opečeme, poté podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. K měkkému masu přimícháme nakrájenou cibuli a zbylou sójovou omáčku a přibližně 5 minut vše ještě dusíme. masovou směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu