Marinované skopové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Kečup
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Skopová kýta
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 224.4 mg
  • Vláknina 3317.6 mg
  • Vitamín A 3317.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme mletý zázvor, chilli, utřený česnek, cukr, ocet a sůl. Vložíme plátky masa a necháme marinovat cca 4h.

  • 2

    Mezitím uvaříme brambory do poloměkka a nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vyjmeme z tuku, na něm pak osmažíme maso po obou stranách doměkka, vyjmeme a uchováme teplé.

  • 3

    Na zbylém tuku osmažíme brambory.

  • 4

    Plátky masa rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou, obložíme bramborami a podáváme s kečupem.

Komentáře k receptu