Srnčí bifteky na pivu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 21 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 53 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, silné asi 2 centimetry, které naklepeme, opepříme a osolíme. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme olej, maso na něm prudce opečeme z obou stran, pak ho podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je měkké. Během pečení do pánve podle potřeby přiléváme vodu. 
- 
                                3Měkké bifteky vyjmeme, dáme je do mísy s máslem a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě. 
- 
                                4V pánvi na výpeku osmažíme nakrájenou slaninu. 
- 
                                5Bifteky dáme na servírovací talíře, polijeme je šťávou se slaninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        