Rybí filé s česnekem zapečené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 82.8 mg
  • Vláknina 2065.3 mg
  • Vitamín A 2065.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme.

  • 3

    V hrnci do 1dl piva a vody dáme koření a cibuli a necháme 15 minut vařit. Potom do hrnce přidáme rybí filé a vaříme ještě 10 minut. Uvařené filé vyjmeme, vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, potřeme hořčicí a utřeným česnekem, opepříme, podlijeme trochou piva a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

  • 4

    Porce ryby na talířích posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu