Kapr zapečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 907.1 mg
  • Vláknina 4752.3 mg
  • Vitamín A 4752.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.

  • 3

    Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu