Pečený pstruh s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 894.1 mg
- Vláknina 4894.8 mg
- Vitamín A 4894.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno. 
- 
                                2Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. 
- 
                                3Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. 
- 
                                5Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit. 
- 
                                6Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        