Sýr smažený v pivním trojobalu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 81.9 mg
  • Vláknina 785.1 mg
  • Vitamín A 785.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.

  • 2

    Plátky tvrdého sýru postupně dvakrát za sebou obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Dvojí obalení zaručí, že se sýr při smažení nerozteče.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené sýry v něm smažíme dozlatova z obou stran.

  • 5

    Sýr na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu