Staroanglická piškotová mísa
Suroviny
- 400 g Kompot broskvový
- 60 g Sušenky BeBe světlé jemné
- 300 ml Mléko polotučné
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 75 ml Sherry brandy
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 30 plátek Mandle plátky
- 1 balení Piškoty cukrářské
- 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 245.2 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 2396.7 mg
- Vitamín A 2396.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou. 
- 
                                2Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve a přikryjeme sušenkami. Zakapeme sherry a podle chuti šťávou z kompotu. Necháme chvíli nasáknout. 
- 
                                3V misce smícháme žloutky s kukuřičnou moučkou a směs můžeme osladit 1-2 lžícemi cukru. 
- 
                                4V kastrůlku ohřejeme mléko, přilijeme žloutkovou směs a za stálého míchání uvaříme puding do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a mícháme do částečného zchladnutí. 
- 
                                5Puding vlijeme do mísy na sušenky, přikryjme folií a necháme vychladit. 
- 
                                6Smetanu ušleháme a rozetřeme na puding. Posypeme nasucho opraženými plátky mandlí a necháme znovu vychladit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        