Široké nudle s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Prsa krůtí uzená
  • 80 g Cibule
  • 200 g Smetana na vaření
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 350 g Nudle široké
  • 20 g Sůl
  • 3500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2547 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 60.4 mg
  • Vláknina 1142.5 mg
  • Vitamín A 1142.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přilijeme smetanu, provaříme, přidáme kousky gorgonzoly a necháme roztavit, čímž omáčku zahustíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme kousky masa, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu