Smažené jablkové koláčky
Suroviny
- 600 g Jablka
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Ořechy lískové
- 2 g Sůl
- 60 g Cukr krupice
- 40 g Cukr krupice
- 10 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr skořicový
- 40 ml Citronová šťáva
- 10 ml Olej slunečnicový
- 50 ml Víno jablečné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Víno bílé
- 0.88 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 36 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 337.1 mg
- Vláknina 10970 mg
- Vitamín A 10970 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 12.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem.