Hermelín smažený v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 8 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 212.7 mg
  • Draslík 68.5 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme ji okapat a pak nasekáme najemno.

  • 2

    Z vajec, mouky a piva vytvoříme hladké těstíčko, ve kterém obalíme plátky Hermelínu.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr v něm usmažíme z obou stran dozlatova a teplý podáváme posypaný jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu