Olomoucké tvarůřžky smažené v masovém obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Tvarůžky olomoucké malé
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 0.67 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 359.5 mg
  • Draslík 579.5 mg
  • Vláknina 3296.4 mg
  • Vitamín A 3296.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem a dochutíme vegetou a kari kořením.

  • 2

    Olomoucké tvarůžky postupně obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance smíchané s umletými mandlemi a v připravené masové směsi.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, obalené tvarůžky v něm smažíme dozlatova a teplé ihned podáváme.

Komentáře k receptu