Francouzské pomerančové bagety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 23 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 274.3 mg
- Draslík 117.6 mg
- Vláknina 1239 mg
- Vitamín A 1239 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, lžící pomerančové šťávy a se skořicí. Do směsi vložíme nakrájené bagety a necháme je nasáknout. 
- 
                                2V hrnku smícháme zbylou pomerančovou šťávu, marmeládu a cukr, směs přivedeme k varu a necháme krátce převařit. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme máslo a na středním ohni v něm z obou stran opečeme nasáklé krajíčky baget dozlatova. 
- 
                                4Opečené bagety přelijeme uvařeným teplým sirupem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        